Start onkruidbestrijding

Hoe bestrijden we het onkruid?

Het onkruid wordt verwijderd door middel van borstelen en bosmaaien. Gelijktijdig met deze werkzaamheden wordt een veegronde opgestart, zodat onkruidresten en straatvuil worden opgeveegd.

Waarom gaat de gemeente over naar deze wijze van onkruidbestrijding op verharding?

In de voorgaande jaren werd het onkruid chemisch bestreden. Met ingang van maart 2016 is het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen door de wetgever verboden. De gemeente heeft om bovenstaande reden gekozen het onkruid te verwijderen doormiddel van borstelen.

Is er verschil in beeld met voorgaande jaren?

Door deze manier van onkruidbestrijding zullen de straten en goten er iets minder schoon uitzien. Dit komt omdat met borstelen het onkruid niet tot en met de wortel wordt verwijdert dan wel afgebroken, hierdoor komt het onkruid sneller terug. Daarbij kunnen de machines niet overal komen om het onkruid weg te borstelen.

Waarom borstelt de gemeente niet?

Er wordt door de gemeente geen onkruidbestrijding uitgevoerd op achterpaden en op terreinen die niet in eigendom zijn van de gemeente. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan terreinen van woningbouwverenigingen, bedrijven en inwoners. Speciale aandacht vraagt de directe omgeving van voertuigen. De gemeente heeft de medewerkers die de onkruidbestrijding uitvoert geïnstrueerd om voldoende afstand tot voertuigen te houden om hiermee schade te voorkomen.

U kunt ons helpen!

Mocht de werkzaamheden in uw straat plaatsvinden, dan verzoeken wij u om uw auto even op een ander plaats te zetten, zodat ook de bestrating in uw omgeving schoon gemaakt kan worden. Wij zijn ons bewust dat deze werkzaamheden enige overlast kunnen veroorzaken en vragen uw begrip hiervoor.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over deze werkzaamheden, dan kunt u contact op nemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente de Ronde Venen via T. 0297 29 16 16.

Meer informatie

Via onderstaande bestanden kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.

Deel deze pagina op sociale media